O konferenciji

072 - DSC_0638

PROGRESSIVE FMCG/RETAIL konferencija / 9.5.2018. / Hotel Esplanade

SHOP CONCEPT, NOVI PRISTUPI I MODERNE TEHNOLOGIJE U MALOPRODAJI 

Zadnjih godina bezbroj puta je naglašeno da je kupcima važan doživljaj kupovine. To je rezultiralo pokretanjem koncepata koji povećavaju praktičnost, iskustvo kupnje ili su dovoljno privlačni za izgradnju interesa potrošača. Mnogi od njih podupiru integraciju digitalne tehnologije koja se koristi u razmjeru širem nego ikad. Na konferenciji ćemo imati priliku dobiti informacije o nekim od najzanimljivijih maloprodajnih koncepata diljem svijeta i o trendovima  na kojima se ti koncepti grade.

POGLEDAJTE FOTOGALERIJU S PROŠLOGODIŠNJE KONFERENCIJE PROGRESSIVA

U cilju optimizacije procesa i povećanja profitabilnosti svakog objekta i grupe proizvoda informatičke tvrtke razvijaju različite modele optimizacije i kontrole zaliha u maloprodaji. Spektar rješenja obuhvaća kontrolne mehanizme za praćenje obrtaja zaliha, otkrivanje nekurentnih zaliha te optimizaciju naručivanja i punjenja maloprodajnih objekata. Modeli naručivanja su krajnje fleksibilni i dozvoljavaju definiranje različitih varijabli koje utječu na proces naručivanja – promet, minimalne zalihe, sezonalnost, vrijeme dostave, transportna ograničenja… U sklopu konferencije bit će prikazan specifični model optimizacije naručivanja za pekarsku industriju usmjeren na smanjenje povrata nerealizirane robe i smanjenje gubitka prodaje uslijed nedostatka zalihe. Predikacijski model koji, osim internih podataka o kretanju prodaje, uzima u obzir i eksterne faktore (vrijeme, konkurenciju, sociodemografske faktore…) može povećati profitabilnost objekta i do mjerljivih 15%.

Enormni iznosi gubitaka u trgovinskom sektoru razlog su mnogih sveobuhvatnih istraživanja njihovih uzroka. Prema podacima Centra za istraživanje trgovinskog sektora, gubitci se na svjetskoj razini u zadnjih nekoliko godina kreću od 1,34 do 1,43% ukupnog prometa . Istraživanjima je ustanovljeno da krađe, bilo od strane zaposlenika, bilo od strane ‘posjetitelja kradljivaca’, uzrokuju gotovo tri četvrtine gubitaka, a ostali ključni uzroci su prijevare dobavljača i pogreške u procesu.  Koje su efikasne mjere za borbu protiv kradljivaca? Saznat ćemo postoji li cjelovita i integrirana sigurnosna politika i koliko su učinkoviti softverski alati za otkrivanje i istragu kriminalnih aktivnosti te primjena sustava za zaštitu artikala od krađe…

Poznavanje sentimenta hrvatskih potrošača izuzetno je važan čimbenik pri planiranju ulaganja u pojedine kategorije i proizvode.  Još od 2010. godine rast u Hrvatskoj niži je od europskog i svjetskog prosjeka. Relativan oporavak na godišnjoj razini bilježimo u 3. kvartalu – u ljetnom razdoblju – kad potrošači idu na godišnje odmore. Nakon toga povjerenje u oporavak gospodarske situacije gotovo redovito pada, što se potom reflektira i na mjerenja vezana za maloprodaju. Ipak, situacija je različita s obzirom na pojedine kategorije: proizvođačke robne marke koje idu korak ispred u pružanju vrijednosti za kupce te vode tržišnu igru inovacijama, građenjem snage brenda i lojalnosti…  pronalaze prostor rasta. Na konferenciji ćemo čuti koje su kategorije gubitničke, a koje pobjedničke i kojima od njih blista svijetla budućnost.

Trgovačke robne marke imaju održiv potencijal daljnjeg rasta na tržištima regije Jugoistočne Europe. U RH su robne marke stigle prije 20-ak godina, a puni potencijal još nije dosegnut. Kako bi se ostvario – trgovci i proizvođači moraju biti partneri. Glavni razlog za argumentaciju potencijala daljnjeg rasta su iskustva razvijenih tržišta kao što su Njemačka, Švicarska, Velika Britanija i Francuska gdje prosječni tržišni udjeli vlastitih robnih marki iznose od 35 do 50 posto, dok su Hrvatska i ostale zemlje regije, uz iznimku Slovenije, stigle tek na manje od 18 posto. Ta niska stopa ukazuje na visok potencijal rasta, a vjetar u leđa dat će i očekivana daljnja konsolidacija tržišta maloprodaje na jugoistoku Europe, koja će ubrzati i rast i penetraciju vlastitih robnih marki u značajno veći broj robnih kategorija u odnosu na sadašnje stanje…

Iskusni predavači u sklopu konferencije prezentirat će primjere iz prakse kroz koje ćete saznati kako nove tehnologije mogu olakšati vaše poslovanje.

Govorit ćemo i o digitalnom marketingu kao o jednoj od najboljih opcija za retail te o efikasnom povezivanju online i offline customer journeyja, koji još uvijek predstavlja konkretan problem. No ukoliko retail marketing razvije kvalitetne digitalne inicijative, sve ove izazove može pretvoriti u prilike. Uz razvoj novog pristupa digital retailu – kreativnijeg, učinkovitijeg i emocionalno inteligentnijeg te uz pametan odabir i integraciju digitalnih platformi, retail marketing može produbiti odnos s kupcima i stvoriti kvalitetan omni-channel pristup. Na konferenciji ćete dobiti niz praktičnih savjeta koji će vam pomoći u planiranju, dizajnu, implementaciji i mjerenju učinkovitog digitalnog marketinga za maloprodajnu industriju.

Predstavit ćemo i rezultate istraživanja usmjerenog prema Category Management profesionalcima u FMCG industriji. Rezultati istraživanja trebali bi pomoći razumijevanju trenutnih kretanja te izazova i prilika za poboljšanje ovoga procesa i njegova učinka.

KONFERENCIJA JE NAMIJENJENA:

  • predsjednicima i članovima uprava globalnih, regionalnih i lokalnih tvrtki;
  • vlasnicima i voditeljima velikih i malih trgovina i trgovačkih lanaca;
  • proizvođačima; uvoznicima i distributerima robe široke potrošnje;
  • direktorima marketinga; voditeljima HR odjela;
  • voditeljima strategije i razvoja;
  • brend menadžerima;
  • voditeljima nabave;
  • gospodarskim i poslovnim udruženjima;
  • konzultantima;
  • IT tvrtkama; marketinškim i PR agencijama… i ostalima uključenim u FMCG sektor!

Dobro došli na 15. godišnju Progressive konferenciju!