Dragan Munjiza

Osnivač tvrtke Jakov Viktor d.o.o. 

KUPCI SU SVUDA OKO NAS: Alternativni kanali prodaje   

Dragan Munjiza rođen je 1966. godine u Zagrebu. Osnivač je tvrtke Jakov Viktor d.o.o. koja savjetuje kompanije iz različitih industrija (distribucija FMCG-ja, veleprodaja pića, IT industrija, izdavaštvo,  građevinarstvo, turističke agencije, prozvodnja robe za kućanstva i hotelsku industriju).

Munjiza je 11 godina radio u Atlantic Grupi gdje je obnašao funkcije podpredsjednika za prodaju i distribuciju i člana nadzornoga odbora Montane d.o.o. Nakon toga jedan mandat (2002.-2007.) je bio predsjednik Uprave Konzuma d.d. i potpredsjednik Nadzornog odbora Bjelovarske industrije mesa, koji su u sastavu Agrokora.

O temi: Osim u tradicionalnoj trgovini, a u doba kad su kupci ‘uvijek i svugdje’, proizvode i usluge treba učiniti dostupnima na svim mjestima. Na koje sve načine možemo unaprijediti prodaju koristeći različite, netradicionalne kanale i koristimo li dovoljno opcije koje nam pružaju samoposlužni (vending) aparati, različiti koncepti poput Pop-up i sezonskih trgovina… koliko su za prodaju zanimljiva trajektna pristaništa, kampovi, benzinske postaje… Je li maloprodaja u dovoljnoj mjeri povezana s HoReCa kanalom i na koji način kupce iz jednoga kanala uputiti da koristi i druge…