Martina Hrelja Gašparac

Voditelj odjela ključnih kupaca – Nestlé Adriatic 

OBJEKTI ŽUDNJE: Upravljanje asortimanom i komunikacija s kupcem

Martina  je svoju profesionalnu karijeru započela u mesnoj industriji gdje je radila u raznim odjelima – od financija do komercijalnih poslova na terenu. Kroz terenske poslove shvatila je kako želi napredovati upravo u prodaji te imati direktan kontakt s ljudima. To je bio smjer u kojem je dalje odlučila razvijati svoju karijeru.

Godine 2011. pridružuje se prodajnom timu Nestlé Adriatic, na poziciji Voditelja ključnih kupaca (Billa, Mercator, DM).  Godine 2014. preuzima poziciju Voditelja odjela ključnih kupaca te su danas njezina glavna zaduženja koordinacija rada s ključnim kupcima, izrada planova, budžetiranje, vođenje pregovora, izvještavanje Uprave.

Svakodnevne prilike za nova učenja, mnogo timskog rada te rad u izazovnom okruženju danas uvelike pridonose njezinom profesionalnom razvoju.

O temi: Učinkovito upravljanje iskustvom kupca pronalazeći zajedničke, dodirne točke, apsolutni je imperativ za retailere koji žele postići tržišni uspjeh. Jedno od neizbježnih mjerila uspjeha kad je u pitanju kvalitetna usluga svakako je merchandising – efikasno izlaganje proizvoda na mjestima kupovine. Merchandising nije individualna odgovornost merchandisera već koordinirana aktivnost prodaje, distribucije, marketinga i merchandising službe. Saznajmo kako se danas odvija komunikacija na mjestu prodaje, koji su trendovi, kakva je budućnost…