Zvonimir Brekalo

Glavni direktor Strateškog poslovnog područja Pića, Atlantic Grupa

PROIZVOD KOJI NUDI VIŠE: Ambalaža – važan kanal komunikacije

Zvonimir Brekalo je razvoj karijere u Atlanticu započeo 2000. godine, kada je bio odgovoran za razvoj distribucije Johnson&Johnson asortimana na hrvatskom tržištu. Godine 2001. je postao direktor centralne službe Ataca, partnerskog distributera Atlantic Grupe u BiH, a 2003. član Uprave Neve, najstarijeg i vodećeg hrvatskog proizvođača kozmetičkih i higijenskih proizvoda.

Nakon akvizicija Neve 2003. i Haleka 2005. dao je ključan doprinos integraciji novih kompanija unutar Atlantic Grupe, a 2007. je imenovan potpredsjednikom Atlantic Grupe za diviziju Sportska i aktivna prehrana koja je s brendom Multipower vodeći proizvođač sportske prehrane u Europi.

Godine 2010. preuzima mjesto potpredsjednika za  diviziju Zdravlje i njega. Novom organizacijom kompanije 2012. Zvonimir Brekalo prelazi na funkciju Glavnog direktora Strateškog poslovnog područja Pića s brendovima poput Cedevite, Donata, Cockte, tržišnim liderima u svojim segmentima. Zvonimir Brekalo diplomirao je stomatologiju na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, te se usavršavao na poslovnoj školi IEDC Bled.

O temi: Poznato je da na prodaju nekog brenda utječe mnogo faktora, a jedan od njih svakako je i ambalaža proizvoda ili njegovo pakiranje. Osim zaštite proizvoda i izloženosti na policama, ambalaža ima i dodatnu vrlo važnu funkciju – ona je značajan marketinški alat kojim privlačite pažnju kupaca i utječete na odluku koji će proizvod odabrati. Također, porukama na ambalaži komuniciramo s kupcem, ali ga možemo uputiti i na daljnje istraživanje…