O konferenciji

DSC_9599

PROGRESSIVE FMCG/RETAIL konferencija / 21.10.2020. / Hotel Esplanade

RETAIL 360° 

Retail je kontinuirano u fazi revolucije. Današnje tvrtke razumiju da retail egzistira kao multi-channel platforma u okviru koje kupci žele na intenzivan način doživjeti iskustvo brenda. Razvoj digitalnih kanala uvelike je povećao očekivanja potrošača koji se žele emotivno povezati s brendovima. Želja kupaca za kupovinom ‘bilo kada i bilo gdje’ pomiče percepciju, mijenja ponašanje i ide u smjeru usvajanja novih i sve zahtjevnijih izazova tehnologije.

Činjenica je da pojačano razumijevanje kupaca vodi do povećanja njihova zadovoljstva, ali i do povećanja prihoda. Digitalna transformacija omogućila je tvrtkama da bez presedana analiziraju mnogo različitih informacija vezanih za ponašanje i navike kupaca, a ulaganje u informatizaciju i razvoj najčešće pridonosi boljem povratu ulaganja.

POGLEDAJTE FOTOGALERIJU PROŠLOGODIŠNJE KONFERENCIJE PROGRESSIVA

Korištenje informacija o ponašanju kupaca utječe na gotovo sva područja poslovanja tvrtke, od razvoja proizvoda i nabave, preko opskrbnog lanca, prodaje, do marketinških i popratnih usluga.

Sve ja aktualniji trend i da tvrtke svoje poslovne odluke temelje na informacijama dobivenim od samih kupaca. U redovitoj komunikaciji s potrošačima te tvrtke provjeravaju njihove potrebe i ukuse. Menadžeri donose odluke na temelju intervjua i anketa kao i informacija dobivenih putem digitalnih kanala (društveni mediji), ali postupno i na temelju analiza lokacije.

Sve više tvrtki veliku važnost pridaje i pitanju podrijetla prehrambenih proizvoda ili korištenih sirovina za proizvodnju. Postojeći trendovi među potrošačima koji očekuju odgovoran pristup dobivanju sirovina imaju sve važniju ulogu.

U planiranju svakako važnu ulogu ima i procjena tržišnog potencijala određene lokacije. Korištenje analiza lokacije trgovcima umnogome pomaže u razumijevanju kupaca koji u svakom slučaju određuju sudbinu trgovine. Kombinacija demografije s tzv. psihografijom (ponašanje kupaca na određenoj lokaciji) djeluje na temelju značajnih količina podataka dobivenih iz pametnih telefona, analizom društvenih medija i shopping portala. Korištenje toga znanja u velikoj mjeri odgovara na pitanje hoće li određena trgovina biti profitabilna.

Zahvaljujući što preciznijem pristupu, asortiman svake trgovine trebao bi biti prilagođen očekivanjima određene zajednice, a tvrtke bi trebale biti otvorene prema uvođenju tehnoloških inovacija (poput, npr., aplikacija koje simuliraju korisničko iskustvo s određenim proizvodima).

Tvrtke se u kontinuitetu bore za opstanak, a cijelo vrijeme im ‘prkosi’ sve zahtjevniji kupac. Sve tvrtke uključene u sektor maloprodaje prisiljene su sve više inovirati kako bi kreirale strategije kojima će privući i zadržati kupce. Ali da bi proces bio što uspješniji, kupcima je u potrebno pružiti nezaboravno iskustvo.

Kroz zanimljiva predavanja i na ovogodišnjoj ćemo konferenciji dati neke od uvida u korake potrebne za pojačani doživljaj trgovine koji mora biti pozitivan, nezaboravan i, naravno, profitabilan!

Pogledajte kratki video s prošlogodišnje PROGRESSIVE konferencije:

 

KONFERENCIJA JE NAMIJENJENA:

  • predsjednicima i članovima uprava globalnih, regionalnih i lokalnih tvrtki;
  • vlasnicima i voditeljima velikih i malih trgovina i trgovačkih lanaca;
  • proizvođačima; uvoznicima i distributerima robe široke potrošnje;
  • direktorima marketinga; voditeljima HR odjela;
  • voditeljima strategije i razvoja;
  • brend menadžerima;
  • voditeljima nabave;
  • gospodarskim i poslovnim udruženjima;
  • konzultantima;
  • IT tvrtkama; marketinškim i PR agencijama… i ostalima uključenim u FMCG sektor!

Dobro došli na 17. godišnju Progressive konferenciju!