O konferenciji

072 - DSC_0638

PROGRESSIVE FMCG/RETAIL konferencija / 8.5.2019. / Hotel Esplanade

PRVACI RETAILA: INOVACIJE, BRENDING, PRODAJA! 

Na ovogodišnjoj Progressive FMCG/RETAIL konferenciji saznat ćemo u kojoj su mjeri demografske promjene utjecale na strukturu potrošača; na koji način tehnologija i inovacije utječu na njihovo ponašanje; jesu li povećana očekivanja vezana za sigurnost i sljedivost hrane; tko drži primat kad je u pitanju ekonomska moć u svijetu; jesu li proizvođači i trgovci iskoristili promjene nastale u demografskoj strukturi potrošača (starenje populacije, rast multikulturalnih društava i polarizacija bogatstva s jedne strane, te polarizacija kupaca s druge)…

Saznat ćemo kakva je danas situacija vezana za formate trgovina i njihov tržišni udio (veliki lanci s jedne i convenience trgovine s druge strane); koliki je utjecaj e-trgovine i kako što bolje razumjeti i prilagoditi se potrebama i navikama potrošača; na koji način je razvoj tehnologije utjecao na (nove) potrebe potrošača; koje su se nove kategorije proizvoda pojavile u posljednjih nekoliko godina na tržištu maloprodaje, što je utjecalo na njihovo kreiranje i kakve su tendencije njihova daljnjeg rasta; koje ‘tradicionalne’ kategorije u posljednjih nekoliko godina bilježe kontinuitet rasta, a koje ‘padaju’ i što je na to utjecalo; što pokazuju analize – koje će kategorije u narednih nekoliko godina biti ‘top’, u što se isplati ulagati…

POGLEDAJTE FOTOGALERIJU S PROŠLOGODIŠNJE KONFERENCIJE PROGRESSIVA

Govorit ćemo i o tome kako je tehnološki napredak omogućio transformaciju proizvoda koji predstavljaju bolju alternativu pušenju. Riječ je o revolucionarnom proizvodu koji sudjeluje u pokretanju sasvim nove kategorije u duhanskoj industriji što zahtijeva i potpuno drugačiji način rada i organizacijskih sposobnosti. Jedan od preduvjeta komercijalizacije je i interna transformacija unutar tvrtke koja uključuje primjenu novih metodologija razvoja proizvoda i aktivnosti. Kontinuirano osluškujući potrebe potrošača, potrebno je pronaći najbolja rješenja i izgraditi posve nove organizacijske kulture unutar tvrtke, ne zaboravljajući pritom sve alate koji su ih učinili uspješnima.

Na konferenciji ćemo saznati i kako povećati angažman kupaca omni-channel pristupom. Govorit ćemo o komunikacijskim izazovima s kojima se tvrtke danas susreću te o načinima kojima se omni-channel pristupom mogu istaknuti na tržištu. Bit će predstavljen niz praktičnih savjeta i kanala komunikacije specifičnih za retail, a koji se kroz određene platforme mogu koristiti na jednostavan način. Saznat ćemo i kako kreativno kreirati kampanje koristeći više kanala komunikacije.

Predstavit ćemo i rješenje namijenjeno distributivnim tvrtkama koje je izvrstan alat za upravljanje marketinškim aktivnostima, a koje obuhvaća budžetiranje, nadzor, obračun te operativno praćenje marketinških aktivnosti; osigurava transparentnost i smanjen vremenski angažman svih sudionika, praćenje realizacije i stvarnih učinaka aktivnosti te kontrole po razinama odgovornosti u procesu i koji kroz definirani work flow služi kao osnovni alat koji povezuje voditelje robnih marki i voditelje ključnih kupaca.

Između ostalog, čut ćemo i kako uspješno upravljati trgovinom, tj. kako razumjeti što od nas očekuju kupci i koji su današnji trendovi u fizičkoj trgovini. A ako želimo pratiti uspješnost trgovine, moramo biti u mogućnosti brzo analizirati gomilu dostupnih podataka iz svakodnevnog poslovanja te odabrati ključne mjerljive vrijednosti koje možemo jednostavno pratiti i prema njima poduzimati odgovarajuće aktivnosti.

Na konferenciji ćemo govoriti i o psihologiji donošenja odluka na svim brand touchpointovima…

KONFERENCIJA JE NAMIJENJENA:

  • predsjednicima i članovima uprava globalnih, regionalnih i lokalnih tvrtki;
  • vlasnicima i voditeljima velikih i malih trgovina i trgovačkih lanaca;
  • proizvođačima; uvoznicima i distributerima robe široke potrošnje;
  • direktorima marketinga; voditeljima HR odjela;
  • voditeljima strategije i razvoja;
  • brend menadžerima;
  • voditeljima nabave;
  • gospodarskim i poslovnim udruženjima;
  • konzultantima;
  • IT tvrtkama; marketinškim i PR agencijama… i ostalima uključenim u FMCG sektor!

Dobro došli na 16. godišnju Progressive konferenciju!