Boris Šurija

CEO, BEHAVE  

SVE ŠTO VIDIMO UTJEČE NA SVE ŠTO ČINIMO: Psihologija donošenja odluka na svim brand touchpointovima

Behave zapošljava magistre psihologije, specijalizirane za određene aspekte ključne za korisničko ponašanje — poput istraživanja, data science-a, copywritinga.

Boris Šurija, osnivač Behavea, psiholog i analitičar, prepoznat je kao jedan od europskih top talenata u primijenjenoj psihologiji. Nominiran je za Top 35 europskih inovatora ispod 35 godina od strane MIT-a, sudionik je Svjetskog ekonomskog foruma u Davosu 2015, a dodatni se educirao iz područja bihevioralne ekonomije na institutu Max Planck u Berlinu. Uz to, surađivao je s top sveučilištima poput Stanforda i Cambridgea, a njegova kompanija bila je proglašena kao jedan od top 16 startupova na svijetu od The Next Weba.

O temi: Um treba upotrebljavati s oprezom. Ako ga previše koristimo, npr. ako smo previše svjesni cjelokupnog konteksta, ukoliko previše odvagujemo i odlučujemo oko sitnica, tada iscrpljujemo racionalne kapacitete te postajemo podložniji kontekstu (iracionalni). Ako smo premalo svjesni konteksta, i tada smo mu podložni. To samo znači da upotreba svih sustava komuniciranja s potrošačima ima svoju komercijalnu i etičku stranu, koja se često u biznisu može prevesti kao fokus na dugoročnu (više win-win) ili kratkoročnu profitabilnost (više taktiči win-lose pristup ljudima).  Kroz ovo predavanje usmjerit ćemo se na primjenu psihologije na svim brand touchpointovima za ostvarivanje dugoročne profitabilnosti (i tržišnog pozicioniranja).