Luka Swiatek

European Engagement Manager, Toshiba 

SELF-SERVICE: Tržišni trendovi i strategija

Luka Swiatek je stručnjak za sistemsku integraciju s više od 20 godina iskustva na tom polju. Tijekom rada stekao je veliko iskustvo na području IT-ja, telekomunikacija i retaila – uključujući intenzivan šestogodišnji rad na dizajniranju samoposlužnih i automatiziranih rješenja za vodeće maloprodajne tvrtke i kupce diljem Europe. Ogromno iskustvo u razumijevanju globalnih trendova, front-end operacija, back-bone sistema, u kombinaciji s redovitom uključenošću u rješavanje problema klijenata u sektoru maloprodaje, formiralo ga je kao jedinstvenog retail konzultanta.

Luka se Toshibi priključio 2018. godine prešavši iz tvrtke NCR kao European Engagement Manager s ciljem povećanja prisutnosti Toshibe na europskom samoposlužnom tržištu.

Prije dolaska u Toshibu, Luka je gradio inovativna prodajna okruženja za najveće britanske i europske retailere. Međutim, najznačajnije razdoblje u njegovoj karijeri, više od 15 godina, bilo je povezano s vodećim pružateljima telekomunikacijskih usluga i vrhunskih tehnologija kao što su Orange, BT, Alcatel-Lucent, Nokia / Siemens ili Motorola, gdje je bio pokretač inovacija u automatizaciji, stručnjak za Big Data tehnologiju i umjetnu inteligenciju. Trenutno savršeno kombinira iskustvo iz oba svijeta pružajući vrhunsku konzultantsku pomoć u razvoju novih proizvoda i stvaranju međusektorskih sinergija za poslovne partnere i maloprodajne klijente tvrtke Toshiba.